Voeding op maat

Elke sport heeft zijn eigen karakteristieken en dus ook unieke aandachtspunten wat betreft voeding.

Net zoals elke sporter verschillend is, is het van cruciaal belang dat voeding optimaal wordt aangepast aan de individuele behoeften, situatie, en doelen.

Leeftijd, geslacht, positie op het veld, maar ook persoonlijke voorkeuren en culturele/religieuze opvattingen spelen hierin een rol.

Individuele consultaties

Bij een eerste kennismaking analyseer ik jouw specifieke voedingspatroon, sportieve doelen en andere leefstijlfactoren. Samen creëren we een voor jou ideaal voedingspatroon dat naadloos past in jouw levensstijl en agenda.

Ons doel? Optimale prestaties, een sterker lichaam, sneller herstel, minimale blessures, en bovenal een atleet die zich goed voelt in zijn/haar vel.

Verloop van de consultaties

Als basis wordt een compleet overzicht gemaakt van de trainingen en het algemeen leefpatroon zodat de aanpassingen ook haalbaar zijn en passen bij de leefstijl van elke atleet.

Er wordt verder gebruik gemaakt van huidplooimetingen om een opvolging te kunnen doen van de lichaamssamenstelling.

Vooraf krijg je een voedingsdagboek doorgestuurd, met een korte vragenlijst.

Dit vormt de basis voor ons eerste consult, waar ik een uitgebreide anamnese doe van je eetpatroon en levensstijl (slaap, stress,…) en je trainings- en wedstrijdschema. We bepalen samen je doelen en na de meting krijg je een eerste uitleg en advies en krijg je een paar opdrachten mee naar huis.

De tweede consultatie krijg je een op maat gemaakt advies, met eventueel een voedingsschema, indien aangewezen, en kijken we verder wat jouw noden zijn.

Bij de volgende consultaties doen we een nieuwe meting, beantwoord ik jouw vragen of bespreken we specifieke adviezen, bv. wedstrijden, darmproblemen, sporten in de hitte, blessures,…

Je kan bij mij terecht voor:

Prijzen